عسل گیشنیز مرغوب

عسل گیشنیز چگونه توسط زنبور عسل تولید می شود؟

 

ارتقاع گیاه گیشنیز تا نیم متر هم می رسد  و  این گیاه بیشتر ذر شهرستان نهاوند استان همدان ( 65 درصد گیشنیز کشور )  و بقیه در کرمانشاه و کردستان و اقلید تولید می شود عسل گیشنیز موجود در فروشگاه سلامان نیز بیشتر از گشتزارهای گیشنیز واقع در نهاوند همدان و نیز استان کرمانشاه که گیشنیز به منظور برداشت تخم آن کشت می شود و به گل دهی می رسد و زنبور عسل از شهد این گلها استفاده میکند برداشت شده است.

به طور کلی اینگونه نیست که عسل تک گلی مانند عسل گیشنیز فقط شامل شهد گلهای گیشنیز باشد و هیچ شهد گل دیگری در آن نباشد بلکه منظور از نامگذاری عسل های تک گل بنام یک گل مانند گیشنیز این است که شهد گیاه غالب آن عسل گیشنیز است و الا شهد گلهای متعدد دیگری نیز در عسل گیشنیز وجود دارد بدیهی است که چنانچه کندوهای عسل در نزدیکی کشتزار گیشنیز مستقر شوند بیشتر شهد جمع آوری شده از گیاه گیشنیز خواهد بود زیرا زنبور عسل به منظور  افزایش بهره وری بالای عملکرد تا زمانی که نزدیک او شهد گل وجود داشته باشد راه دوری را برای جمع آوری شهد گل طی نمی کند و پس از اتمام شهد های نزدیک به طی مسافت های طولانی تا پنج کیلومتر هم اقدام می کند

 خواص عسل گیشنیز

به طور گلی طبع هر ماده شیرینی گرم است بنابراین طبع انواع عسل ها گرم است اما با توجه به اینکه طبع گیاه گیشنیز سرد است طبع عسل گیشنیز گرمی کمتری نسبت به سایر عسلها دارد می توان گقت طبع عسل گیشنیز گرمی درجه دو  است نه گرمی درجه یک

عسل گشنیز و خواص آن

گیاه گیشنیز مانند سایر گیاهان فواید شگفت انگیزی برای سلامتی انسان دارد برای مثال این گیاه دارای خواص انتی اگسیدانی و انتی بیوتیکی  دارد گیشنیز دارای ویتامین های A ، B6  ، آهن ، منیزیم ، کلسیم ، پتاسیم ، و فیبر است و بر اساس برخی مطالعات گیشنیز موجب دفع سرب و آلومینیوم از بدن می شود

1- تقویت سیستم ایمنی بدن

عسل گیشنیز انتی اکسیدان زیادی دارد که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از اسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای ازاد جلوگیری می کند

. مطالعات نشان داده که عسل گشنیز دارای ترکیبات: ترپینن، کوئرستین و توکوفرول ها بوده که ممکن است اثرات ضد سرطان، تقویت کننده سیستم ایمنی و محافظت کننده عصبی داشته باشد.

2. مبارزه با عفونت ها

عسل گیشنیز مانند سایر انواع عسل خاصیت آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده  دارد در طب سنتی گیشنیز برای بیماری های عفونی مانند آبله و سرخک توصیه می شود.

عسل گیشنیز نیز دارای خواص ضد میکربی می باشد که ممکن است برای برخی عفونت ها و بیماری های ناشی از مواد غذایی مفید باشد همچنین با باگتری هایی مانند سالمونلا که عامل مسمومیت غذایی است مبارزه می کند و نیز برای از بین بردن باکتری هایی که عامل عفونت های ادراری است می تواند مفید باشد.

3. تقویت قلب

عسل به علتدارا بودن آنزیم دیاستاز برای قلب مفید است

برخی از مطالعات نشان می دهد که عسل برای تقویت قلب گزینه ای خوبی می باشد و عسل گشنیز هم از این قاعده مستثنی نیست و ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و سطح کلسترول LDL (بد) را کاهش دهد. به نظر می رسد به عنوان یک ادرار آور عمل می کند و به بدن شما کمک می کند سدیم و آب اضافی را برطرف کند. همچنین با کاهش فشار خون و LDL (بد) کلسترول ضمن افزایش کلسترول HDL (خوب) از قلب شما محافظت می کند.

4. محافظت از پوست

محافظت از پوست با عسل گشنیز باعث شده که در روند درمان بثورات خفیف مانند درماتیت تاثیرگذار باشد. مطالعات خاطر نشان می کنند که آنتی اکسیدان های موجود در عسل گشنیز ممکن است به جلوگیری از آسیب سلولی منجر به تسریع پیر شدن پوست و همچنین آسیب پوستی در اثر اشعه ماوراء بنفش B کمک کند. علاوه بر این، بسیاری از افراد این عسل برای شرایط پوستی مانند: آکنه، رنگ دانه، پوست چرب یا خشکی پوست استفاده می کنند و پوست را از پیری و آفتاب محافظت خواهد کرد.

5. درمان اسهال

آنزیم های موجود در عسل گشنیز که به هضم، عملکرد مناسب کبد و پیوند روده کمک می کنند، در تسکین اسهال ناشی از اقدامات میکروبی و قارچی موثر می باشند و به عنوان یک درمان خانگی برای پیشگیری از تهوع، استفراغ و اختلالات معده به طور چشمگیری محبوب است. همچنین ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این نوع عسل بدن را در برابر حمله بسیاری از میکروب ها مقاوم می سازد.

6-سلامت استخوان ها

عسل گشنیز به عنوان یک منبع غنی از کلسیم برای افرادی که می خواهند از استخوان خود محافظت کنند، دارای ارزش بسیار زیادی می باشد. کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در عسل گشنیز استخوان ها را در برابر پوکی محافظت می کند و شما می توانید با اضافه کردن این عسل به برنامه غذایی خود از سالم ماندن و تقویت استخوان های خود در طولانی مدت اطمینان حاصل کنید.

  • عسل طبیعی گشنیز خاصیت مسکن و خواب‌آور دارد و شربت تهیه شده از آن به ایجاد آرامش و داشتن خوابی راحت کمک می‌کند.

تاریخچه گیاه گشنیز

نام علمی: Coriangrum sativum

گیاه‌شناسی

به گزارش فرارو، گشنیز یا جعفری چینی گیاهی یک‌ساله با نام انگلیسی Coriander با نام علمی Coriandrum sativum و از خانواده Umbelliferae یا چتریان است. رازیانه، شوید، جعفری، کرفس، زیره، گلپر و هویج از خانواده گیاه گشنیز هستند. برخی منشا این سبزی را به نواحی جنوب غرب آسیا و مدیترانه نسبت می‌دهند. گشنیز گیاهی مقاوم است و در بیشتر مناطق کشورمان قابلیت کاشت و پرورش را دارد.
میوه گشنیز سرشار از مواد مغذی است. این گیاه دارویی به دلیل داشتن ماده موثر یا اسانس و ترکیب اصلی لینالول دارای اهمیت به‌سزایی در صنایع داروسازی، غذایی، آرایشی و بهداشتی، نوشابه و شکلات سازی است. از میوه یا تخم گشنیز روغنی تهیه می‌کنند که در سلامتی و تقویت پوست و مو نقش مهمی دارد.

طبع گشنیز

طبع گیاه گشنیز سرد و خشک است، به همین دلیل مردم جنوب کشورمان پودر تخم گشنیز را با حلوا خرمایی ترکیب می‌کنند تا طبع گرم خرما را خنثی کنند.

ارزش غذایی

گشنیز منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر غذایی، منگنز، آهن، منیزیم، فسفر، کلسیم، پتاسیم، تیامین، نیاسین، کاروتن، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین A و پروتئین است.
برخلاف یک گیاه عادی، گشنیز دارای مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به آن خواص درمانی فراوانی می‌دهد. برخی از این خواص به قدری شگفت‌انگیز هستند که گشنیز را یک گیاه معجزه‌آسا نامیده‌اند. 
تأثیر گشنیز بر سیستم هورمونی و سلامت زنان

گشنیز بر ترشحات هورمونی در بدن اثر مثبت دارد. این تأثیر هورمونی به تنظیم چرخه‌های قاعدگی زنان کمک می‌کند و همچنین در کاهش دیسمنوره یا درد‌های قاعدگی مؤثر است. این یکی از دلایلی است که گشنیز در میان بسیاری از زنان به عنوان یک راه درمانی طبیعی محبوب است.

یکی از مزایای گشنیز، حاوی بودن آهن در مقادیر زیاد است. این خصوصیت برای کسانی که از کم خونی رنج می‌برند، بسیار کمک‌کننده است. کمبود آهن می‌تواند به علائمی مانند خستگی شدید، تپش قلب و کاهش توانایی ذهنی منجر شود. علاوه بر این، آهن به بهبود عملکرد ارگان‌ها، افزایش قدرت و سلامت استخوان‌ها نیز کمک می‌کند.

گشنیز: یک محافظ طبیعی در برابر آلرژی‌ها

مطالعات علمی انجام شده اشاره می‌کنند که گشنیز دارای خواص آنتی‌هیستامینی قوی است. این خصوصیت به کاهش علائم آلرژیک مثل آلرژی‌های فصلی و تب یونجه کمک می‌کند. روغن گشنیز نیز در مقابله با تحریکات آلرژیک ایجاد شده توسط حشرات، گیاهان و مواد غذایی مؤثر است.

رینیت آلرژیک مجموعه‌ای از علائمی است که با درگیری بینی ایجاد می‌شود. این علائم زمانی به وجود می‌آیند که مواد آلرژی‌زا مانند گرد و غبار یا گرده گل و گیاهان با تنفس به داخل بینی راه پیدا کنند. تحقیقات علمی نشان داده‌اند که ترکیبات فلاونوئیدی و فنولی در عصاره بذر گشنیز سبب بهبودی در علائم رینیت آلرژیک همچون آبریزش و سوزش حفره بینی می‌شوند.

سلامت چشم با گشنیز

گشنیز دارای آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین A، ویتامین C و مواد معدنی مانند فسفر است که به پیشگیری از بیماری‌های چشمی کمک می‌کند. بتاکاروتن موجود در برگ‌های گشنیز به جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با چشم مثل کاتاراکت و تغییرات در بینایی افراد مسن کمک می‌کند.. برگ‌های گشنیز سرشار از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و کارتنوئیدهاست. مطالعات اخیر تایید کرده‌اند که مصرف روزانه گشنیز می‌تواند بیماری دژنراسیون ماکولا چشمی که با افزایش سن ایجاد می‌شود و همچنین بیماری التهاب ملتحمه چشم را به تاخیر بیندازد.

گشنیز و تنظیم قند خون

گشنیز ترشح انسولین را از غدد پانکراس تحریک می‌کند، که در نتیجه منجر به افزایش سطح انسولین در خون می‌شود. این ویژگی برای کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت بسیار مفید است.در طب سنتی از دانه، روغن و عصاره یا عرق گشنیز برای کاهش میزان قند خون در افراد دیابتی استفاده می‌کنند. آزمایشات مختلف نیز این کاهش قند خون را به اثبات رسانده است. در یک آزمایش که بر روی موش‌های مبتلا به دیابت و چاقی انجام گرفت، دریافتند که پس از مصرف عصاره دانه‌های گشنیز میزان قندخون در موش‌ها به طور چشم‌گیری کاهش یافته بود. یک مطالعه دیگر نشان داد که مصرف عصاره تخم گشنیز در موش‌های مبتلا به دیابت باعث کاهش قند خون و افزایش ترشح انسولین می‌شود. این سبزی خوش طعم ممکن است برای افرادی که دچار قند خون پایین هستند خطرناک باشد؛ چراکه گیاه گشنیز اثربخشی بالایی دارد.

خواص گشنیز برای کنترل فشار خون

خواص گشنیز در کنترل فشار خون یکی از جذاب‌ترین موارد است که توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. یون‌های کلسیم و استیل کولین، که عناصر کلیدی در سیستم عصبی ما هستند، با پویایی خاصی توسط گشنیز تنظیم می‌شوند. این تنظیمات منجر به آرامش عروق خونی و کاهش فشار خون می‌شوند. این تغییرات برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی، از قبیل حمله قلبی و سکته مغزی، بسیار مفید است.گیاه گشنیز با ترکیبات خود می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند فشار خون بالا و کلسترول بد را کاهش بدهد. عرق گشنیز ادرار آور است و به بدن شما کمک می‌کند تا سدیم اضافی را دفع کنید. برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که گشنیز می‌تواند به کاهش کلسترول نیز کمک کند. مطالعه‌ای بر روی موش‌هایی که دانه‌های گشنیز به آن‌ها داده شده بود، نشان داد که سطح LDL آن‌ها کاهش و میزان HDL آن‌ها افزایش پیدا کرده بود. تخم گیاه گشنیز موجب کاهش مصرف نمک می‌شود؛ چراکه جایگزین مناسبی برای مزه دادن به غذاهاست. شما می‌توانید از پودر تخم گشنیز در ترکیبات ادویه غذا استفاده کنید.

پیشگیری از بیماری‌های غذایی با گشنیز

سالمونلا، یک تهدید جدی در میان بیماری‌های ناشی از غذا است. گشنیز با داشتن میزان بالایی از ترکیب طبیعی دودسنال، به عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی عمل می‌کند. با افزودن گشنیز به برنامه غذایی خود، شما می‌توانید بدنتان را در برابر بیماری‌های مرتبط با سالمونلا محافظت کنید، که ممکن است تا سطحی بسیار خطرناک برسد.

خواص گشنیز برای تقویت سیستم ایمنی

روغن‌های اسانسی موجود در گشنیز مجموعه‌ای از عناصر با خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدعفونی‌کننده و سم‌زدایی دارند. ویتامین‌های C و آهن در گشنیز نیز موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شوند. این مواد مفید در جلوگیری و کاهش عوارض جلدی مثل آبله و همچنین در تسکین دردها و آرامش بدن مؤثر هستند.

خواص گشنیز برای بیماری‌های قلبی-عروقی

اسیدهای چرب موجود در گشنیز، از جمله اسید لینولئیک و اسید اولئیک، در کاهش میزان کلسترول بد (LDL) در بدن و افزایش کلسترول خوب (HDL) بسیار مؤثر هستند. این تغییرات لیپیدی به جلوگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی مثل آترواسکلروز و سکته مغزی کمک می‌کند.

گشنیز با تحریک ترشح آنزیم‌ها و مواد گوارشی، به بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک می‌کند. این گیاه نه تنها برای درمان زگیل مفید است بلکه به علت داشتن مواد معدنی و ترکیبات تحریک‌کننده، سیستم گوارش را فعال‌تر می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که استفاده منظم از گشنیز می‌تواند مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه را کاهش دهد، و برای کودکان که معمولاً بیشتر از بزرگ‌ترها دچار کولیک شکمی می‌شوند، هم مفید است.

خواص درمانی گشنیز برای دهان و دندان

یکی از مواد اساسی موجود در گشنیز، سیترنلول نام دارد. این ماده یک ضدعفونی‌کننده قوی است که در جلوگیری از تشدید عفونت‌ها و زخم‌های دهانی بسیار مفید است. گشنیز نه تنها در مراحل بهبودی زخم‌ها تاثیر مثبت دارد، بلکه به کنترل بوی نامطبوع دهان نیز کمک می‌کند. در محصولات دندان‌پزشکی طبیعی، این گیاه به عنوان یک ماده ضدقارچی عمل می‌کند.

تقویت استخوان‌ها با گشنیز

گشنیز یک منبع عالی از کلسیم است، که برای افرادی که به سلامت استخوان‌ها اهمیت می‌دهند، بی‌نظیر است. کلسیم و مواد معدنی دیگر در گشنیز، به رشد و پایداری استخوان‌ها کمک کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. برگ‌های گشنیز نیز مرکزی برای کلسیم هستند، بنابراین برای سلامت استخوانی بهتر، این بخش از گیاه را مصرف کنید.
در طب سنتی همیشه از گیاه گشنیز برای رفع پوکی استخوان استفاده می‌شده است. گیاه گشنیز و تخم گشنیز به عنوان منبع غنی کلسیم، پتاسیم، منگنز، منیزیم و آهن، برای تقویت و سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است. گشنیز جز قوی‌ترین گیاهان و سبزیجات در درمان پوکی استخوان به شمار می‌رود. استفاده مداوم از پودر تخم گشنیز در ادویه جات و شیرینی‌ها و مصرف روزانه گشنیز تازه به عنوان سبزی می‌تواند به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک کند.

تسهیل در عملکرد گوارشی با گشنیز

روغن‌های اسانسی مثل بورنئول و لینالول در گشنیز موجود هستند که به بهبود عملکرد گوارشی کمک می‌کنند. این گیاه برای کاهش اسهال ناشی از عفونت‌های میکروبی و قارچی نیز موثر است. خواص گشنیز در جلوگیری از تهوع و استفراغ نیز اثبات شده است.روغن استخراج شده از دانه‌های گشنیز برای هضم راحت و سلامت دستگاه گوارش مفید است. یک مطالعه ۸ هفته‌ای بر روی ۳۲ بیمار مبتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر نشان داد که مصرف ۳۰ قطره روغن گشنیز سه مرتبه در روز در مقایسه با گروه دارونما، درد شکم، نفخ و ناراحتی معده را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. از عرق گشنیز به عنوان داروی اشتهاآور در طب سنتی ایران استفاده می‌شود.

مبارزه با التهاب و بیماری‌های پوستی با گشنیز

سینئول و اسید لینولئیک در گشنیز موجود هستند و این ترکیبات خواص ضدالتهابی دارند. این گیاه در کاهش تورم ناشی از بیماری‌های مختلف مثل نارسایی کلیه یا کم خونی نیز موثر است. از نظر درمانی، گشنیز در مقابله با بیماری‌های پوستی مانند اگزما و خشکی پوست نیز بسیار کارآمد است.

گشنیز سبزی ضد‌التهاب

گیاه گشنیز دارای چندین نوع آنتی‌اکسیدان است که سلول‌ها را از آسیب رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند. مطالعات اخیر ثابت کرد که آنتی‌اکسیدان‌های گیاه گشنیز در درمان التهابات در بدن موثر هستند. این ترکیبات شامل ترپنین، کوئرستین و توکوفرول‌هاست که همگی دارای اثرات ضد سرطانی، ضدپیری، ضد التهابی، تقویت کننده سیستم ایمنی و محافظ عصبی هستند. اخیرا آزمایشی برای اثبات اثر ضد‌التهابی و ضد سرطانی گیاه گشنیز انجام گرفته است که مشخص کرد عصاره گیاه گشنیز رشد سلول‌های سرطان ریه، پروستات، سینه و روده را کند می‌کند.

گیاه گشنیز ضد‌عفونی کننده قوی

گشنیز حاوی ترکیبات ضد میکروبی است که در درمان برخی عفونت‌ها و بیماری‌های ناشی از باکتری‌هایی غذایی موثر است. ترکیبی در گیاه گشنیز است که می‌تواند باکتری‌هایی نظیر سالمونلا را از بین ببرد. این نوع باکتری سالانه بسیاری از انسان‌ها را دچار مسمومیت غذایی می‌کند. طبق آزمایشات صورت گرفته استفاده از پودر تخم گشنیز به عنوان ادویه در درمان عفونت‌های مجاری ادرار نیز مفید است. در طب سنتی از روغن تخم گشنیز برای تسریع در درمان زخم‌های سطحی استفاده می‌کنند.

گشنیز داروی ضد صرع

مطالعات اخیر که در دانشگاه کالیفرنیا انجام گرفته نشان می‌دهد، گشنیز حاوی ماده‌ای است که خاصیت ضد تشنج دارد و می‌تواند برای بیماران مبتلا به صرع مفید باشد. صرع یک اختلال عصبی است که منجر به تشنج می‌شود. بر اساس مطالعات تشنج‌های بیماری صرع با استفاده از کانال‌های پتاسیم KCNQ در مغز تنظیم می‌شوند و مولکول‌های گشنیز به نام dodecenal بر این کانال‌ها تأثیرگذار هستند. گیاه گشنیز یک کلاس از کانال‌های پتاسیم را در مغز فعال می‌کند و از این طریق بر کنترل تشنج تأثیرگذار است.
در واقع ترکیبات dodecenal به بخش خاصی از کانال‌های پتاسیم متصل می‌شوند و تحریک‌پذیری سلولی را کاهش می‌دهند. آزمایش روی مدل‌های حیوانی نیز نشان می‌دهد که این مولکول قادر به تأخیر تشنج است و می‌تواند به عنوان یک داروی ضد تشنج مورد استفاده قرار گیرد.

درمان جوش و لکه صورت با گشنیز

گشنیز یک سبزی موثر برای زیبایی و درخشندگی پوست است. گیاه گشنیز خاصیت ضد التهابی دارد و پوست را شفاف و خنک می‌کند. این سبزی موجب تعادل چربی پوست می‌شود و به درمان جوش‌ها و رفع لکه‌های حاصل از جوش صورت کمک می‌کند. برای درمان جوش و رفع لکه‌های روی پوست می‌توانید از ماسک گشنیز استفاده کنید. ترکیب گشنیز و خیار که خنک کننده هستند و جو دو سر که ضد التهاب است، پوست اکنه‌ای و ملتهب را تسکین می‌دهد.
ماست نیز حاوی اسید لاکتیک است و باعث لایه برداری و روشن شدن پوست می‌شود. برای ساخت این ماسک ۱ قاشق غذاخوری ماست، یک چهارم پیمانه گشنیز تازه یا آب گشنیز، ۲ قاشق غذاخوری پودر جو دو سر و یک هشتم پیمانه خیار رنده شده را با هم ترکیب کنید. ماسک را به صورت و گردن بزنید و اجازه بدهید ۲۰ دقیقه روی صورت بماند. سپس با آب ولرم بشویید.

فواید دیگر گیاه گشنیز و تخم گشنیز

• گشنیز به عنوان سبزی ضد عفونی کننده دارای خاصیت ضد قارچی و ضد‌التهابی است که برای درمان بیماری‌های پوستی از جمله قارچ پوستی و اگزما مفید است.
• گیاه گشنیز به دلیل داشتن میزان بالایی از ویتامین‌ها از جمله ویتامین C موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سریع سرماخوردگی می‌شود.
• گیاه گشنیز سرشار از فیبر است. استفاده مداوم از گشنیز به عنوان سبزی تازه می‌تواند موجب لاغری شود. استفاده از فیبر‌ها با کاهش اشتها همراه است.
• گیاه گشنیز خاصیت ادرارآور دارد، به همین خاطر است که متخصصان طب سنتی برای دفع سنگ کلیه استفاده از گشنیز و عرق گشنیز را توصیه می‌کنند.
• عرق گشنیز عفونت‌های مجاری ادرار را برطرف می‌کند.
• گیاه گشنیز و تخم گشنیز خاصیت قوی آرامش بخش دارند که می‌تواند برای درمان بی‌خوابی و استرس مفید باشد.
• عرق گشنیز ممکن است برای درمان آفت دهان موثر باشد.

عوارض مصرف گشنیز

عوارض احتمالی

عسل گشنیز هم مانند هر کدام از محصولات دیگر زنبورعسل ممکن است در شرایطی خاص دارای عوارضی خاص برای برخی از افراد باشد. در نتیجه مصرف این نوع عسل در دوران بارداری توصیه نمی شود؛ زیرا قاعده آور است و ممکن است سبب سقط جنین شود. البته پژوهش های زیادی بر روی این موضوع انجام نشده و شاید سخت گیری زیاد ما باشد مصرف بیش از حد گشنیز می‌تواند تاثیرات جانبی منفی روی بدن داشته باشد، از جمله تأثیرات نامطلوب بر باروری، نفخ معده، افت قند خون، و تأثیرات بر داروهای غلظت خون. برای افراد با حالات پزشکی خاص، مصرف این گیاه باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد و بدون مشورت پزشک مصرف نشود.

گیاه گشنیز قاعده‌آور است؛ درنتیجه مصرف بیش از حد سبزی گشنیز، تخم گشنیز و عرق گشنیز برای بارداری خطرناک است. مصرف بیش از حد گشنیز ممکن است موجب سقط جنین شود.
• ممکن است مصرف بیش از حد گشنیز برای افرادی که افت قند خون دارند، مضر باشد.
• گشنیز سرشار از ویتامین K است. مصرف بیش از حد گشنیز برای افرادی که دچار غلظت خون شدید هستند، مضر خواهد بود.
• این گیاه به ندرت موجب حساسیت می‌شود.
• در افرادی که دچار لکنت زبان هستند، مصرف بیش از حد گشنیز ممکن است لکنت زبان آن‌ها را تشدید کند.

چگونه در منزل گشنیز بکاریم؟‌

کاشت گشنیز در منزل
می‌توانید تخم گشنیز را به راحتی از عطاری‌های سطح شهر تهیه کنید. این گیاه به نور مستقیم آفتاب نیاز دارد؛ اما در پشت پنجره نورگیر آپارتمان نیز قابل نگهداری است. بذر‌های گشنیز به‌سرعت جوانه می‌زنند. کافی‌ست آن‌ها را در عمقی به اندازه ۱ بند انگشت از سطح خاک بکارید. این گیاهان در هر نوع خاک رشد می‌کنند. بهترین خاک برای کاشت بذر گشنیز خاک باغچه یا ترکیبی از خاک نیمه سبک است. نور فراوان و آبیاری منظم گیاه دو روش موثر برای رشد بهتر گیاه گشنیز هستند. شما می‌توانید پس از چند روز از کاشت برگ‌های تازه گیاه را برداشت کنید. بهترین زمان کاشت بذر گشنیز اوایل بهار است و برداشت بذر‌های گشنیز در فصل پاییز انجام می‌گیرد.

عسل گشنیز چگونه بدست می‌آید؟

عسل گشنیز توسط زنبورهای عسلی که از شهد گیاه گشنیز استفاده کرده‌اند، تولید می‌شود. این عسل بسیار معطر، مقوی و اشتهاآور است. در طب سنتی از خواص عسل طبیعی گشنیز برای درمان بیماری‌های عفونی مانند سرخک و آبله استفاده می‌شود.

از شهد گل‌های این گیاه در اواخر بهار برای تهیه عسل طبیعی گشنیز استفاده می‌شود. عسل به دست آمده از گیاه گشنیز، خواص درمانی و ارزش غذایی مخصوص خود را دارد، اما در مجموع از  خواص گشنیز مشتق گرفته شده است. در طب سنتی از این عسل برای درمان بیماری‎های عفونی استفاده می‌شود.

منطقه رویش گیاه گشنیز

عسل طبیعی گشنیز توسط زنبور عسل از شهد گل‌های گیاه گشنیز تولید می‌شود که این گیاه بیشتر در ناحیه کشتزارهای منطقه کرمانشاه و کردستان می‌روید. سبزی گشنیز در بیشتر نقاط ایران به ویژه در کشتزارهای همدان، کردستان و کرمانشاه به صورت خود رو یافت می‌شود. در دیگر مناطق نیز کاشت آن در مزرعه صورت می‌گیرد.

 

سبد خرید
enemad-logo
پیمایش به بالا
Call Now Button